Pet najboljih znanstvenih eksperimenata koje možete napraviti kod kuće

Pet najboljih znanstvenih eksperimenata koje možete napraviti kod kuće

Pet najboljih znanstvenih eksperimenata koje možete napraviti kod kuće.

 

Znanost može biti izuzetno zabavna i zanimljiva, a najbolji način za to otkriti je kroz eksperimentiranje. U ovom blogu, istaknut ćemo pet najboljih znanstvenih eksperimenata koje možete napraviti kod kuće.

 

  • Kemijski vulkan

Za ovaj eksperiment, trebat će vam soda bikarbona, ocat, boja za hranu i posuda za miješanje. U posudu za miješanje stavite sodu bikarbonu, dodajte malo boje za hranu i polako ulijte ocat. Ova mješavina će uzrokovati kemijsku reakciju koja će stvoriti vulkanski učinak.

 

  • Balon u boci

Za ovaj eksperiment, trebat će vam bocu, balon, soda bikarbona i ocat. Stavite malo sode bikarbone u bocu, stavite balon preko vrha boce, a zatim ulijte ocat u balon. Ova mješavina uzrokovat će kemijsku reakciju koja će napuniti balon plinom, što će ga napuhati unutar boce.

 

  • Rastuća solna kocka

Za ovaj eksperiment, trebat će vam posudu, sol, boja za hranu, voda i spužvasta kocka. U posudu stavite vodu, dodajte boju za hranu, a zatim umočite spužvastu kocku u ovu smjesu. Pospite sol na kocku i pričekajte nekoliko sati. Sol će se rastopiti, a kristali će se početi formirati na kocki, uzrokujući njezin rast.

 

  • Izrada sapuna

Za ovaj eksperiment, trebat će vam sapun, voda, boja za hranu, esencijalna ulja i posuda za miješanje. Rastopite sapun u posudi, dodajte boju za hranu i esencijalna ulja, a zatim ulijte smjesu u kalupe za sapun. Pričekajte nekoliko sati dok se sapun ne stvrdne, a zatim ga izvucite iz kalupa.

 

  • Izrada kristala

Za ovaj eksperiment, trebat će vam voda, sol, boja za hranu, posuda za miješanje i spužva. U posudu stavite vodu, dodajte sol i boju za hranu. Zatim, umočite spužvu u ovu smjesu i ostavite da se osuši na zraku. Kristali će se formirati na spužvi, stvarajući prekrasne uzorke i oblike.

 

Natrag na blog