Kako se pripremiti za prvi dan u školi?

Kako se pripremiti za prvi dan u školi?

Polazak u školu velik je događaj za djecu i njihove roditelje. Djeca često osjećaju mješavinu uzbuđenja i straha, dok se roditelji brinu o tome hoće li njihovo dijete biti spremno za ovaj novi izazov. U ovom blogu ćemo vam dati nekoliko savjeta kako se pripremiti za prvi dan u školi i učiniti ovaj dan što ugodnijim za vaše dijete.

 1. Pripremite djetetov um

Prije svega, potrebno je pripremiti djetetov um za odlazak u školu. Razgovarajte s djetetom o tome što može očekivati u školi, pokažite mu školu i učionice, objasnite mu raspored i što će se događati tijekom dana. Pokušajte ga motivirati za učenje i rad u školi, te mu pružite osjećaj sigurnosti i podrške.

 2. Pripremite djetetove stvari

Pomoću djeteta, pripremite njegove stvari za prvi dan u školi. To uključuje školsku torbu, pribor za pisanje, bilježnicu, teške knjige i ostale materijale koje će mu biti potrebne tijekom dana. Prije samog polaska u školu, provjerite jesu li sve stvari spremne i spakirane.

 3. Pomažite djetetu u postavljanju rutine

Postavljanje rutine prije prvog dana u školi može pomoći djetetu da se navikne na novo okruženje. Pokušajte s djetetom uspostaviti raspored za buđenje, doručak, oblačenje, učenje i spavanje. To će mu pomoći da se pripremi za školski ritam i lakše se prilagodi novom rasporedu.

 4. Uključite dijete u pripreme

Uključite dijete u pripreme za prvi dan u školi. Pustite ga da odabere što će obući i što će ponijeti sa sobom u školu. To će mu pomoći da se osjeća uključenim i samopouzdanim.

 5. Pripremite se na vrijeme

Važno je da se i sami pripremite na vrijeme za prvi dan u školi. Provjerite datum i vrijeme kada škola počinje, te se pobrinite da imate dovoljno vremena za sve potrebne pripreme. Osigurajte da dijete dobije dovoljno sna i da se dobro odmori prije prvog dana u školi.

Slijedeći ove savjete, vaše dijete će biti spremno za polazak u školu i osjećati se ugodnije tijekom prvog dana.

Natrag na blog