Kako koristiti tehnologiju u učenju

Kako koristiti tehnologiju u učenju

Tehnologija ima značajnu ulogu u našim životima, pa tako i u našem obrazovanju. Aplikacije i internetski resursi su postali neizostavni alati u učenju, pa smo odlučili sastaviti popis nekih od najkorisnijih aplikacija i internetskih resursa koji mogu pomoći učenicima u školi.

 Kahoot!

Kahoot! je interaktivna platforma za učenje koja se koristi za stvaranje kvizova i drugih edukativnih igara. Učenici mogu koristiti Kahoot! za ponavljanje naučenog gradiva, utvrđivanje znanja, provjeru razumijevanja i povećanje motivacije. Kahoot! je dostupan na različitim uređajima i jednostavan za korištenje.

 Duolingo

Duolingo je aplikacija za učenje stranih jezika. Aplikacija nudi interaktivni pristup učenju stranih jezika putem različitih igara i kvizova. Učenici mogu naučiti gramatiku, rječnik i konverzacijske fraze na zabavan i jednostavan način. Duolingo je dostupan na različitim uređajima i besplatan za korištenje.

 Quizlet

Quizlet je internetska platforma za učenje koja omogućuje stvaranje, dijeljenje i učenje različitih vrsta edukativnih materijala, kao što su flash kartice, kvizovi, igre i testovi. Učenici mogu koristiti Quizlet za ponavljanje naučenog gradiva i testiranje znanja na različite načine. Quizlet je dostupan na različitim uređajima i jednostavan za korištenje.

 Khan Academy

Khan Academy je besplatna internetska platforma za učenje koja nudi tisuće video lekcija i vježbi iz različitih predmeta, kao što su matematika, znanost, povijest i engleski jezik. Učenici mogu koristiti Khan Academy za ponavljanje i nadopunjavanje naučenog gradiva, kao i za učenje novih tema. Khan Academy je dostupan na različitim uređajima i besplatan za korištenje.

 Google Classroom

Google Classroom je internetska platforma koju koriste škole za organiziranje nastave, slanje zadaća i provjeru znanja učenika. Učenici mogu pristupiti različitim materijalima, sudjelovati u raspravama i preuzeti zadaće, a nastavnici mogu pratiti napredak učenika i dati povratne informacije. Google Classroom je dostupan na različitim uređajima i besplatan za korištenje.

 

Natrag na blog